Jak grilovat aby vaše jídlo bylo krásně šťavnaté a chutné Vám povíme v tomto článku.
Jak, co nejsnadněji zapálit dřevěné uhlí?
Zapálení ohně na kotlovém grilu vyžaduje jistou zručnost. Méně šikovným může pomoci tzv. komínový startér, který napomůže lepšímu proudění vzduchu a usnadní, tak zapálení dřevěného uhlí.
V reálu to funguje tak, že použijeme podpalovací kostky, které zapálíme. Nad ně umístíme komínový startér s dřevěným uhlím. Proudění vzduchu způsobí jejich snadné rozžhavení (do oranžova), tak je nasypeme do kotlového grilu.
Jak poznáme správnou teplotu pro pokládání masa?
Správně rozžhavené dřevěné uhlí poznáme podle toho, že se na jeho povrchu vytvoří tenká vrstvička bílého popela. Nyní je nejlepší čas na položení masa určeného ke grilování.
Jak poznáme, že je maso rovnoměrně ugrilované?
Maso se griluje tak, že se položí na grilovací rošt v momentě, kdy se dosáhne správného a rovnoměrně rozžhaveného uhlí.
Přibližně za 10 minut se vyzkouší pomocí kleští maso otočit. Pokud se netrhá a jde pěkně oddělit, tak provedete jeho otočení a opečete druhou stranu. Po přibližně dalších 10 minutách je maso hotové.
Při rozkrojení je krásně šťavnaté a rovnoměrně grilované.
Doporučuji při každém grilování:
Maso při grilování nikdy nepropichujte! Ztratí tak svou šťávu.
Pokud grilujete pokrmy, z kterých vytéká tuk, tak mějte připravený rozprašovač s vodou. Hrozí riziko vzplanutí ohně a znehodnocení pokrmu.
Na konci grilování rošť očistěte kartáčem od zbytků jídla, aby bylo připraveno na další akci.
Přidejte se také do diskuze
Nebyly přidány žádné komentáře.